Sample Paper ABL

[et_pb_section transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”][et_pb_column type=”4_4″ disabled=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” column_padding_mobile=”on”][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” admin_label=”Text” use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off”]

NTS Sample Papers Allied Bank (ABL)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on”][et_pb_column type=”4_4″ parallax=”off” parallax_method=”on” column_padding_mobile=”on”][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”on” border_color=”#000000″ border_width=”6px”]


Building Standards in Educational and Professional Testing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sample Paper

ABL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sample Paper ABL                                                                                                                                                 1



Building Standards in Educational and Professional Testing

ENGLISH

Complete the sentences by choosing the most appropriate word, from the given lettered choices (A to D) below each.

 

1.    Ali always seeks              wealth.

 

A.       from

B.       with

C.        to

D.       for

 

2.    I intend to remain true to my principles and                the              of my conscience.

 

A.       obey … mandate

B.       listen voice

C.        follow … dictates

D.       explain meaning

 

Each question below consists of a related pair of words, followed by five lettered pairs of words. Select the lettered pair that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.

 

3.    ILLUSION: REALITY::

 

A.       fancy: fact

B.       sky: earth

C.        ethereal: real

D.       dream: work

 

4.    CLASSROOM: TEACHER::

 

A.       student: examination

B.       bishop: diocese

C.        employment: interview

D.       ballot: election

 

Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.

 

5.    Moral:

 

A.       ethical

B.       honest

C.        vicious

D.       upright

 

 

Sample Paper ABL                                                                                                                                                 2



Building Standards in Educational and Professional Testing

 

Read the passage to answer question 6-7

 

In the late seventeenth century, a transformation began that would make coffee one of the most popular drinks in Europe. The coffeehouse-meeting place of bankers, dissidents, artists, merchants, poets, wits, and rogues was in some ways the cradle of modern Europe. Coffee would change, in less than a century, from the drink of a few princes and a few paupers to the chief social beverage of the rising middle class.

 

6.    The word “transformation” is closest in meaning to:

 

A.       trend

B.       event

C.        change

D.       custom

 

7.    The word “rogues refers to a type of:

 

A.       beverage

B.       person

C.        book

D.       coffee

Sample Paper ABL                                                                                                                                                 3



Building Standards in Educational and Professional Testing

QUANTITATIVE

8.    During a certain week, a post office sold Rs.280 worth of 14-paisas stamps. How many of these stamps did they sell?

 

A.

20

B.

2,000

C.

3,900

D.

20,000

E.

39,200

 

2

9.           x 12 equals

3

 

A.

4

B.

6

C.

8

D.

18

E.

None of the above

 

10. A discount of 15 percent from a marked price produces a net price which is what percent of the marked price.

 

A.

0.15%

B.

0.85%

C.

15%

D.

85%

E.

115%


11.5 is to 7 as x is to 35. x =?

 

A.

7

B.

12

C.

25

D.

49


12. If 3 (x + 5y) = 24, find y when x = 3.

 

A.       1

B.       3

33

C.

5

D.     7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sample Paper ABL                                                                                                                                                 4



Building Standards in Educational and Professional Testing

 

GENERAL KNOWLEDGE

 

13. Karachi is known as:

 

A.       Broadway of Pakistan

B.       City of Lights

C.        Gateway of Pakistan

D.       Heart of Pakistan

 

14.C.N.N.  stands for:

 

A.       Cable Network of News

B.       Cable News Network

C.        Cyber News Network

D.       Central News Network 15.Napoleon Bonapart was the king of:

A.       France

B.       Italy

C.        England

D.       None of the above

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sample Paper ABL                                                                                                                                                 5



IQ

16.If BOOK = 43 and PEN = 35, COPY =?

 

A.

48

B.

60

C.

59

D.

79

 

17.If 4 X 5 = 1620, 3 X 8 = 924 then 7 X 6 =?

 

A.

1740

B.

1880

C.

4949

D.

4942

 

18. October is to August as tomorrow is to                 .

 

A.       Day after tomorrow

B.       Yesterday

C.        Today

D.       None of the above



CURRENT AFFAIRS

 

19. Who is the current Chief Justice of Pakistan?

 

A.       Irshad Hasan Khan

B.       Nazim Hussain Siddique

C.        Iftikhar Mohammad Chaudhry

D.       Sheikh Riaz Ahmad

E.        None of the above

 

20. Sharmeen Chinoy’s documentary                        won first Oscar for Pakistan.

 

A.       God Is the Bigger Elvis

B.       Saving Face

C.        The Tsunami and the Cherry Blossom

D.       Incident in New Baghdad

 

21. Which one of the following is the advocate of Prime Minister in Court Contempt Case?

 

A.       Babar Awan

B.       Zahid Bukhari

C.        Ch. Aitzaz Ahsan

D.       None of the above



 

 

Answer KEYS

 

 

Q #.

Right Choice

1

D

2

A

3

A

4

D

5

C

6

C

7

B

8

B

9

C

10

D

11

C

12

A

13

B

14

B

15

A

16

C

17

D

18

B

19

C

20

B

21

C


[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Show Buttons
Hide Buttons