Sample Paper Chemistry NTD

[et_pb_section transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”][et_pb_column type=”4_4″ disabled=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” column_padding_mobile=”on”][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” admin_label=”Text” use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off”]

Download Sample Paper Chemistry NTD

 

 

 

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on”][et_pb_column type=”4_4″ parallax=”off” parallax_method=”on” column_padding_mobile=”on”][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”on” border_color=”#000000″ border_width=”8px”]


Building Standards in Educational and Professional Testing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sample Paper

CHEMISTRY NTD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sample Paper CHEMISTRY NTD                                                                                                                  1



Building Standards in Educational and Professional Testing

ENGLISH

Complete the sentences by choosing the most appropriate word, from the given lettered choices (A to D) below each.

 

1.    Almost everyone has trouble                 at one time or another.

 

A.       sleeping

B.       for sleeping

C.        sleep

D.       slept

 

Each question below consists of a related pair of words, followed by five lettered pairs of words. Select the lettered pair that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.

 

2.    PAGE: BOOK::

 

A.       sailors: crew

B.       petal: flower

C.        leaf: stalk

D.       singers: chorus

 

Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.

 

3.    PARTICULAR:

 

A.       general

B.       widespread

C.        diffused

D.       common

 

Choose the word most similar in meaning to the capitalized ones.

 

4.    CHANGE:

 

A.       alter

B.       church

C.        complete

D.       decide

E.        agree

 

 

 

 

 

 

 

Sample Paper CHEMISTRY NTD                                                                                                                  2



Building Standards in Educational and Professional Testing

 

 

 

Read the passage to answer question 5-6

 

In the late seventeenth century, a transformation began that would make coffee one of the most popular drinks in Europe. The coffeehouse-meeting place of bankers, dissidents, artists, merchants, poets, wits, and rogues was in some ways the cradle of modern Europe. Coffee would change, in less than a century, from the drink of a few princes and a few paupers to the chief social beverage of the rising middle class.

 

5.    The word “transformation” is closest in meaning to:

 

A.       trend

B.       event

C.        change

D.       custom

 

6.    The word “rogues refers to a type of:

 

A.       beverage

B.       person

C.        book

D.       coffee

 

 

 

 

 

Sample Paper CHEMISTRY NTD                                                                                                                  3



Building Standards in Educational and Professional Testing

QUANTITATIVE

7.  18 ÷ 0.04 =?

 

A.

4.5

B.

45

C.

450

D.

4,500

E.

45,000

 

8.    What is 0.1 percent expressed as a decimal?

 

A.

0.001

B.

0.01

C.

0.1

D.

1

E.

10.0

 

9.    Evaluate 3a2 2b , if a = -3, and b = -1.

 

A.

-29

B.

29

C.

-25

D.

25

E.

83

 

10. A coat is on sale for Rs.120 after a discount of 20 percent. Find the original price.

 

A.       Rs. 96

B.       Rs.144

C.        Rs.150

D.       Rs.180

E.        Rs.140

 

 

 

 

 

 

Sample Paper CHEMISTRY NTD                                                                                                                  4



Building Standards in Educational and Professional Testing

 

PEDAGOGY

 

11. Teaching strategy in which learner actually engages in resolving problems is called:

 

A.       Small group discussion

B.       Interactive teaching

C.        Expository teaching

D.       Inquiry teaching

 

12.   The easiest way to foster personal relationship with students is:

 

A.       Coming to class 5 to 10 minutes early

B.       Starting a dialogue

C.        Learning their names

D.       Giving them prizes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sample Paper CHEMISTRY NTD                                                                                                                  5



COMPUTERS

 

13. Loading of operating system in a personal computer is called:

 

A.       Booting

B.       Prompting

C.        Interrupting

D.       Paging

 

14. How will you define Internet in the simplest way?

 

A.       very large network

B.       global network of networks

C.        network of computers in a city

D.       all of the above


 

SUBJECT

 

15. Depletion of ozone takes place through:

 

A.       Ionic reaction

B.       Radical and ionic reaction

C.        Radical reaction

D.       Without intermediate

 

16. Which of the following compounds participates in hydrogen bonding?

 


A.        CH

3

B.        CH3


Cl

 

OCH

3


CH NH


C. 3

D.        CH


2

CH Cl



3      2

E.        OCH3



Answer Keys

 

Q #.

Right Choice

1

A

2

B

3

A

4

A

5

C

6

B

7

C

8

A

9

B

10

C

11

D

12

C

13

A

14

B

15

C

16

C

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Show Buttons
Hide Buttons