Building Standards in Educational and Professional Testing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sample Paper

HEC

(CAT K)

D (TRANSMISSION)

 

 

 

 

 

 

 

                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sample Paper HEC (CAT K) D (TRANSMISSION)                                                                           1



SUBJECT

 

1.    Unguided Transmission Media has:

 

A.       Atmosphere, outer space

B.       Wireless transmission

C.        Low frequencies

D.       High frequencies

E.        All of the above

 

2.    What is direct link transmission?

 

A.       Transmission where no intermediate devices are used

B.       Transmission where intermediate devices are used

C.        Transmission where devices are directly linked with intermediate devices

D.       None of the above

 

3.    What is Telecommunication?

 

A.       Communicating through chemical means over some Distance

B.       Exchange of Information through electrical means over Some Distance

C.        Swap over of Information through mechanical means over Some Distance

D.       Both A and B

 

4.    Telecommunication network is consisting of:

 

A.       Four Layers

B.       Three Layers

C.        Two Layers

D.       One Layer


GENERAL

 

5.  If 4 X 5 = 1620, 3 X 8 = 924 then 7 X 6 =?

 

A.

1740

B.

1880

C.

4949

D.

4942

 

6.    October is to August as tomorrow is to                 .

 

A.       Day after tomorrow

B.       Yesterday

C.        Today

D.       None of the above

 

7.    The capital of China is:

 

A.       Shangai

B.       Beijing

C.        Xian

D.       Tokyo

E.        Yen Kong

 

8.    Sun is a(n):

 

A.       star

B.       asteroid

C.        planet

D.       satellite

 

9.    On which Pakistani Check Post, NATO attacked on 26th November, 2011?

 

A.       Khyber Check Post

B.       Torkham Check Post

C.        Salalah Check Post

D.       Jamroad Check post

 

10. How many days were given by Pakistan Government to the Americans for evacuating the Solar Air Base?

 

A.       5 days

B.       10 days

C.        15 days

D.       20 days



Answer Keys

 

Q #.

Right Choice

1

E

2

A

3

B

4

B

5

D

6

B

7

B

8

A

9

C

10

C

 

Show Buttons
Hide Buttons