Building Standards in Educational and Professional Testing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sample Paper

STENOGRAPHER LDA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAMPLE PAPER STENOGRAPHER LDA                                                                                                    1



Building Standards in Educational and Professional Testing

 

ENGLISH

 

Complete the sentences by choosing the most appropriate word, from the given lettered choices (A to D) below each.

 

1.    Ali always seeks              wealth.

 

A.       from

B.       with

C.        to

D.       for

 

Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.

 

2.    PARTICULAR:

 

A.       general

B.       widespread

C.        diffused

D.       common

 

Choose the word most similar in meaning to the capitalized ones.

 

3.    CHANGE:

 

A.       alter

B.       church

C.        complete

D.       decide

E.        agree

 

Read the passage to answer question 4-5

 

In the late seventeenth century, a transformation began that would make coffee one of the most popular drinks in Europe. The coffeehouse-meeting place of bankers, dissidents, artists, merchants, poets, wits, and rogues was in some ways the cradle of modern Europe. Coffee would change, in less than a century, from the drink of a few princes and a few paupers to the chief social beverage of the rising middle class.

 

4.    The word “transformation” is closest in meaning to:

 

A.       trend

B.       event

C.        change

D.       custom

 

5.    The word “rogues refers to a type of:

 

A.       beverage

B.       person

C.        book

D.       coffee

 

 

SAMPLE PAPER STENOGRAPHER LDA                                                                                                    2



Building Standards in Educational and Professional Testing

ANALYTICAL REASONING

Ahmad has four daughters Rohi, Shazia, Uzma, Zanib and a son Tariq.

 

Rohi is 22 years old.

Tariq is 7 years younger than Rohi. Zanib is 10 years younger than Tariq.

Shazia is younger to Rohi but elder to Uzma. Uzma is elder than Zanib.

Tariq is older to Uzma but younger to Shazia.

 

6.      Who is the youngest of all?

 

A.       Uzma

B.       Tariq

C.       Rohi

D.      Zanib

E.       Shazia

 

Questions 7-12

 

Five classmates Rameez, Saad, Touqeer, Waqas and Yawer are sitting on a bench in a class room. Rameez is sitting next to Saad and Touqeer is sitting next to Waqas. Waqas is not sitting with Yawer. Yawer is on the left end of the bench and Touqeer is on the second position from right hand side. Rameez is on the right side of Saad. Rameez and Touqeer are sitting together. Based on the above sitting arrangements, answer the following questions.

 

7.   Rameez is sitting between

 

A.       Saad and Waqas

B.       Yawer and Waqas

C.       Saad and Touqeer

D.      Touqeer and Yawer

E.       Waqas and Touqeer

 

8.      Who is sitting in the centre?

 A.       Yawer

B.       Rameez

C.       Waqas

D.      Touqeer

E.       Saad

 

9.   Touqeer is sitting between

 

A.       Waqas and Saad

B.       Rameez and Yawer

C.       Saad and Waqas

D.      Yawer and Waqas

E.       Rameez and Waqas

SAMPLE PAPER STENOGRAPHER LDA                                                                                                    3



10.   Yawer is sitting on the

A.       Second place from right

B.       Second place from left

C.       Extreme left

D.      Extreme right

E.       In the middle of all

 

11.   Waqas is sitting on the

 

A.       Extreme left side

B.       Extreme right side

C.       Second from left side

D.      Third from left side

E.       In the centre

 

12.   Saad is sitting how many places away from Waqas?

 

A.

1

B.

2

C.

4

D.

5

E.

3



COMPUTERS

 

13. What does the ‘undo option do in MS Word?

 

A.       Repeat your last action

B.       Change you text size

C.        Insert an image

D.       Delete the document

 

14. Which of the following are examples of functions in MS EXCEL?

 

A.       Sum

B.       Average

C.        Max

D.       Min

E.        All of the above

 

15. What is meant by ALU?

 

A.       Arranged Logic Unit

B.       Arithmetic Logic Unit

C.        Arithmetic Logarithmic Unit

D.       None of the above



Answer Keys

 

Q #.

Right Choice

1

D

2

A

3

A

4

C

5

B

6

D

7

C

8

B

9

E

10

C

11

B

12

B

13

A

14

E

15

B


Show Buttons
Hide Buttons