Sample Paper SNGPL Computer Engineering

[et_pb_section transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”][et_pb_column type=”4_4″ disabled=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” column_padding_mobile=”on”][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” admin_label=”Text” use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off”]

Download Sample Paper SNGPL Computer Engineering

 

 

 

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on”][et_pb_column type=”4_4″ parallax=”off” parallax_method=”on” column_padding_mobile=”on”][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”on” border_color=”#000000″ border_width=”6px”]

Building Standards in Educational and Professional Testing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAMPLE PAPER

SNGPL COMPUTER

ENGINEERING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAMPLE PAPER SNGPL COMPUTER ENGINEERING                                                                      1



Building Standards in Educational and Professional Testing

 

ENGLISH

 

Complete the sentences by choosing the most appropriate word, from the given lettered choices (A to D) below each.

 

1.    Contrary to popular opinion, bats are not generally aggressive and rabid: most are shy and                                                  .

 

A.       pompous

B.       disfigured

C.        punctual

D.       harmless

E.        corrupt

 

Each question below consists of a related pair of words, followed by five lettered pairs of words. Select the lettered pair that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.

 

2.    STERILIZATION: MICROORGANISMS::

 

A.       amnesty: deserters

B.       defamation: enemies

C.        inoculation: vaccine

D.       deforestation: trees

E.        assassination: murderers

 

Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.

 

3.    INCURSION:

 

A.       loss of respect

B.       lack of resolve

C.        reparation

D.       relapse

E.        retreat

 

Read the passage to answer question 49

 

No actual black hole has yet been located or studied, but the concept has provided endless imaginative fodder for science fiction writers and endless theoretical fodder for physicists and astrophysicists.

Black holes are one of the more exotic theoretical manifestations of general relativity. The standard model for the formation of a black hole involves the collapse of a large star. For extremely massive stars that are four to five times the mass of our sun, the exclusion principlethe resistance between the molecular particles within the star as they are compressed—will not be strong enough to offset the gravity generated by the star’s own mass. The

 

SAMPLE PAPER SNGPL COMPUTER ENGINEERING                                                                      2



Building Standards in Educational and Professional Testing

 

star’s  increasing  density  will  overwhelm  the  exclusion  principle.  What follows is runaway gravitational collapse. With no internal force to stop it, the star will simply continue to collapse in on itself, until it reaches a point of infinite density and zero volume, a phenomenon known as a singularity. The  star  now  disappears  from  the  perceivable  universe,  like  a  cartoon character who jumps into a hole and pulls the hole in after him. What this process leaves behind is

a  different kind  of  hole—a profound  disturbance  in spacetime,  a region where gravity is so intense that nothing, not even light, can escape from it.

Any object falling within the boundary of a black hole will be sucked in and will disappear from our universe forever.

What would happen to an object, such as an astronaut, as it vanished into the black hole? Physicists have been amusing themselves with this question

for years. Most believe that the astronaut would be destroyed by the intense

gravitational forces within the black hole, or would explode in a flash of gamma rays as he or she approached the singularity at the hole’s core. Theoretically, an astronaut who managed to survive the passage would experience some very strange things, including acute time distortion, which would enable him or her to know, in a few brief seconds, the entire future of the universe in all its detail.

 

4.    The word fodderis closest in meaning to

 

A.       material

B.       stories

C.        support

D.       problems

 

5.    The opposing force between the molecular particles inside a star is called

 

A.       general relativity

B.       the exclusion principle

C.        infinite density

D.       a singularity

 

6.    The word offset could best be replaced by

 

A.       carry

B.       arrange

C.        overflow

D.       counteract

 

7.    It can be concluded from paragraph 3 that light

 

A.       destroys a black hole

B.       can barely reveal a black hole

C.        does not exist near a black hole

D.       originates in spacetime

 

 

 

 

 

 

SAMPLE PAPER SNGPL COMPUTER ENGINEERING                                                                      3



Building Standards in Educational and Professional Testing

 

8.    Which of the following is NOT mentioned as the possible fate of an astronaut who falls into a black hole?

 

A.       Experience of amusement

B.       Death by gamma rays

C.        Knowledge of the universe

D.       Destruction by gravity

 

9.    It can be inferred from the passage that black holes are

 

A.       soon to be located and studied

B.       a scientific impossibility

C.        the key to the entire future of the universe

D.       a source of inspiration and entertainment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAMPLE PAPER SNGPL COMPUTER ENGINEERING                                                                      4



Building Standards in Educational and Professional Testing

ANALYTICAL REASONING

 

Questions 1013

 

The supervisor of a commuter airline is scheduling pilots to fly the roundtrip from City X to City Y. The trip takes only two hours, and the airline has one round-trip flight in the morning and one roundtrip flight in the afternoon, each day, Monday through Friday. Pilots must be scheduled in accordance with the following rules:

 

Only W, X, and Y can fly the morning flight. Only V, X, and Z can fly the afternoon flight. No pilot may fly twice on the same day.

No pilot may fly on two consecutive days. X must fly the Wednesday morning flight. Z must fly the Tuesday afternoon flight.

 

10. Which of the following must be true?

 

A.       W flies the Monday morning flight

B.       X flies the Monday afternoon flight

C.        Y flies the Tuesday morning flight

D.       W flies the Thursday morning flight

E.        Z flies the Thursday afternoon flight

 

11. If X flies on Friday morning, which of the following must be true?

 

A.       X does not fly on Monday afternoon

B.       V flies on Friday afternoon

C.        W flies Thursday morning

D.       Y flies Thursday morning

E.        Neither W nor Y flies Thursday morning

 

12. If X flies only one morning flight during the week, which of the following must be true?

 

A.       W flies exactly two days during the week

B.       X flies exactly three days during the week

C.        Y flies only one day during the week

D.       Z flies Monday afternoon and Friday afternoon

E.        X flies more times during the week than V

 

13. If W is not scheduled to fly at all during the week, all of the following must be true EXCEPT

 

A.       X flies on Monday morning

B.       V flies on Monday afternoon

C.        Y flies on Thursday morning

D.       Z flies on Friday afternoon

E.        X flies on Friday morning

 

 

 

SAMPLE PAPER SNGPL COMPUTER ENGINEERING                                                                      5



Building Standards in Educational and Professional Testing

 

 

Should present trends continue, within five years it will be cheaper for audio enthusiasts to build their stereo systems around sets of separate, high quality tuners and amplifiers, rather than around integrated tuners and amplifiers, known as receivers. While receivers have been considered the necessary compromise for those with budget restrictions, recent trends in retail pricing seem destined to change that perception. The average retail price of a highquality tuner has declined at a rate of 20 percent each of the last two years, and the average retail price of a highquality amplifier has declined at the rate of 35 percent for each of those years. At the same time, the average retail price of integrated receivers has declined only 12 percent.

 

14. In evaluating the claim made in the passage above, information about which of the following would be most useful?

 

                         A.       the average life expectancy of stereo tuners as compared to the                                average life expectancy of stereo amplifiers

B.       the number of integrated receivers sold each year and the number of sets of separate tuners and amplifiers sold each year

C.        the present average retail price of an integrated receiver and the present average retail price of a tuner and amplifier set

D.       the number of separate tuner and amplifier sets expected to be purchased over the next five years and the number of inte

grated receivers expected to be purchased over the next five years

                          E.        the percentage of audio enthusiasts who prefer separate tuner

                          and amplifier sets to integrated receivers

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAMPLE PAPER SNGPL COMPUTER ENGINEERING                                                                      6



Building Standards in Educational and Professional Testing

 

GENERAL KNOWLEDGE

 

15. Pakistans highest military award is                          .

 

A.       Nishane-Haider

B.       NishaneImtiaz

C.        SitaraeJurat

D.       SitaraeImtiaz 16.The capital of China is:

A.       Shangai

B.       Beijing

C.        Xian

D.       Tokyo

E.        Yen Kong 17.Sun is a(n):

A.       star

B.       asteroid

C.        planet

D.       satellite

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

SAMPLE PAPER SNGPL COMPUTER ENGINEERING                                                                      7



COMPANY BUSNIESS

18. As a registered company , SNGPL does NOT follows the following regulations:

 

A.       OGRA ordinance 2006

B.       PENRA Ordinance 2009

C.        Energy and Environment policy 2007

D.       Code of cooperate Governance

 

19. Due to which factor provisional bill is NOT issued to consumer:

 

A.       Meters position is not accessible

B.       Mater is located inside the house

C.        Meter malfunction

D.       Meter running normal



SUBJECT

 

20. The first element in every array has index zero and is called:

 

A.       Matrix

B.       Vector

C.        Array Initializer

D.       Zeroth Element

 

21. Which layer is responsible for delivering data units from one station to the next without errors?

 

A.       Network Layer

B.       Transport Layer

C.        Session Layer

D.       Data Link Layer

 

22. Which of the following must be considered when designing circuits containing controlled latches?

 

A.       Setup time

B.       Hold time

C.        Control pulse width

D.       All of the above



Answer KEYS

 

 

Q #.

Right Choice

1

D

2

D

3

E

4

A

5

B

6

D

7

C

8

A

9

D

10

E

11

B

12

A

13

D

14

C

15

A

16

B

17

A

18

B

19

D

20

D

21

D

22

D

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Show Buttons
Hide Buttons