Sample Papers HEC (CAT D) DD (Systems)

[et_pb_section transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”][et_pb_column type=”4_4″ disabled=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” column_padding_mobile=”on”][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” admin_label=”Text” use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off”]

Download HEC (CAT D) DD (Systems)

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on”][et_pb_column type=”4_4″ parallax=”off” parallax_method=”on” column_padding_mobile=”on”][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”on” border_color=”#000000″ border_width=”9px”]


Building Standards in Educational and Professional Testing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sample Paper

HEC (CAT D)

DD (SYSTEMS)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sample Paper HEC (CAT D) DD (SYSTEMS)                                                                                       1


Building Standards in Educational and Professional Testing

 

SUBJECT

 

1.    Which of the following statements is not true?

 

A.       Deadlock can never occur if all resources can be shared by competing processes.

B.       Deadlock can never occur if resources must be requested in the same order by processes.

C.        Deadlock can never occur if processes must request in advance

all their resources that they will require (that is, they cannot hold some resources while waiting for the rest to become available).

D.       The Banker’s algorithm for avoiding deadlock requires knowing resource requirements in advance

E.        If the resource allocation graph depicts a cycle, then deadlock has certainly occurred.

 

2.    Operating system is                 software.

 

A.       Application

B.       System

C.        Firmware

D.       Package

 

3.    Which of the following facility/ies is/are provided by Data Base Systems?

 

A.       Updating data in existing files

B.       Retrieving data from existing files

C.        Removing existing files from database

D.       All of the Above

 

4.    The hierarchical DBMS organizes data elements into:

 

A.       Segments

B.       Data compartments

C.        Data units

D.       Objects

E.        Categories

 

5.                  is one of the most frequently used graphic applications.

 

A.       Paint

B.       Corel Draw

C.        Adobe Photoshop

D.       Inpage

 

6.    The software life cycle consists of different activities that take place during software development and produces different deliverables; which of the following software deliverables describes what the finished software will do?

 

A.       User Manual

B.       Requirements

C.        Statement of Work

D.       Requirement Elicitation

E.        Software Requirements Specification

 

 

Sample Paper HEC (CAT D) DD (SYSTEMS)                                                                                       2


7.    Linux systems provide transparent and reliable SMB support over TCP/IP via a package known as Samba. Which is not true about Samba?

 

A.       Share a Linux directory tree with Windows and Linux/Unix computers

B.       Share a Windows directory with Linux/Unix computers

C.        Share a Linux printer with Windows and Linux/Unix computers

D.       Share a Windows printer with Linux/Unix computers

E.        Share a swap partition with Windows and other Linux/Unix computers

 

8.    A bridge forwards or filters a packet by comparing the information in its address table to the packet’s:

 

A.       layer 2 source address

B.       layer 2 destination address

C.        layer 3 source address

D.       layer 3 destination address

 

9.    Which of the following is RHEL Linux default Shell?

 

A.       Csh

B.       Bsh

C.        ksh

D.       bash

 

10. The                  is the maximum tolerable length of time that a computer, system, network, or application can be down after a failure or disaster occurs.

 

A.       Global

B.       Local management objective

C.        Recovery Time Objective (RTO)

D.       None of the above

 

11.                    stores primary copies of all employee correspondence, spreadsheets, budgets and customer records. This data is critical to the operation of the company.

 

A.       File server

B.       Administrative Assistant’s PC

C.        Network Administrator’s PC

D.       None of the above

 

12. Which of the following is not a secure variable?

 

A.       Static variable

B.       Local variable

C.        Global variable

D.       Simple variable


GENERAL

 

13.If 4 X 5 = 1620, 3 X 8 = 924 then 7 X 6 =?

 

A.

1740

B.

1880

C.

4949

D.

4942

 

14. October is to August as tomorrow is to                 .

 A.       Day after tomorrow

B.       Yesterday

C.        Today

D.       None of the above 15.The capital of China is:

A.       Shangai

B.       Beijing

C.        Xian

D.       Tokyo

E.        Yen Kong

 

16. Sun is a(n):

 

A.       star

B.       asteroid

C.        planet

D.       satellite

 

17. On which Pakistani Check Post, NATO attacked on 26th November, 2011?

 

A.       Khyber Check Post

B.       Torkham Check Post

C.        Salalah Check Post

D.       Jamroad Check post

 

18. How many days were given by Pakistan Government to the Americans for evacuating the Solar Air Base?

 

A.       5 days

B.       10 days

C.        15 days

D.       20 days


Answer Keys

 

Q #.

Right Choice

1

E

2

B

3

D

4

A

5

B

6

E

7

E

8

B

9

D

10

C

11

A

12

C

13

D

14

B

15

B

16

A

17

C

18

C


[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Show Buttons
Hide Buttons